over deze CD-ROM20 oktober 2006

HALLOWEENFEESTEN

Talloze tuinen ondergaan een metamorfose tot kerkhof en veel woningen worden veranderd in een spookhuis. Halloween is in de VS het feest om je fantasie de vrije loop te laten. De kinderen mogen langs de huizen om snoep te bedelen, liefst verkleed als prinses of piraat en worden ontvangen door vlwassenen die zich uitdossen als heks of Dracula.

Ook in Nederland is Halloween niet meer alleen een feestdag voor moderne heksen, maar een mooie gelegenheid om een voorschot te nemen op Sint Maarten, Sinterklaas, Kerst en Carnaval. Met de verkleedpartij als leukste onderdeel.

In de pretparken kan je dit weekend al even inspiratie opdoen en een voorschot nemen op een van de vele feesten volgende week. En er is nog tijd genoeg om zelf een leuk Halloweenavondje te organiseren. 


1001 FEESTJES
biedt producten voor elke feestelijke gelegenheid. Of het nu een Kinderfeestje is, Kerst, een Themafeest of zomaar een etentje; u kunt er terecht voor de feestelijke aankleding. 1001feestjes heeft een pakket samengesteld met alles voor de aankleding van een geslaagd Halloweenfeestje: skelet, dekospook, spinlampion, rotorspriralen, ballonnen, maskers en roltongen. Een compleet pakket voor 17,55, geleverd binnen 24 uur.                 1001feestjes
HALLOWEEN POMPOENTAART
IngrediŽnten :  8 eieren, 500 gram pompoen puree, 200 gram suiker, 400 gram bloem, klein beetje zout. Voor de garnering: oranje en witte chocolade.
POMPOEN TAART
Doe alle eieren in een diepe kom. Voeg hier de 200 gram suiker aan toe en mix het geheel met een mixer. Mix net zolang totdat het geheel wit en dik is.

Maak de pompoen schoon. Doe dit door de pompoen te schillen en de zaden eruit te halen. Snij de pompoen in kleine stukjes en maak er puree van.

Voeg nu de bloem toe aan de pompoen puree. Mix dit samen tot een gelijkvormig deeg. Voeg daarna de pompoen puree langzaam toe aan de eieren met suiker. Doe dit met een houten lepel en maak er een eenvormig geheel van.

Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Smeer een taartvorm in met wat boter en doe nu je mengsel in de taartvorm. Plaats het geheel 30-40 minuten in de oven.

Laat daarna de taart 30 minuten afkoelen en verwijder de taartvorm. Versier de taart met oranje en witte chocolade door die warm over de taart te gieten.

Maak er een mooie pompoen taart van, zie foto.
SmakeLIJK eten! (van: Girlzpower Halloween)

HALLOWEENAGENDA 

DISNEYLAND EUROPE Halloween
-
Hellendoorn Heksendoorn
-
Walibi World Happy + Scary Halloween
-
Museum Hoorn ENG

- Museum Peel t/m 22 Pompoendagen
-
Kasteel Limbricht 22 Halloweenfair
-
Florilympha 21 26 28 Halloweentocht 
-
Kasteel de Haar 25-29 Halloween

-
ScooterS Drachten 27 Halloween

- Expatica Amsterdam 27 HalloweenBash
-
Kreek Ouddorp 27 Halloween base
- Pluktuin Nes 27+28 Halloweenfeest
-
PaintballJungle 27-29 horrorweekend

-Boom Chicago 28 Halloweenparty
-
Fort Vechten 28 Sneaknacht
-
Meppels Inn 28 Luneya Halloween
-
Meanderhof 28 Griezelhoven
-
Hertme 28 Halloween theater
-
Sassenheim 28 Halloween park
-
Bibelot 28 Halloween
- Chateau Marlannen 28 Samhain Ball
-
Brandevoort 28 Halloween spookstad
-
Vaticaan Breda 28 Halloweenparty


HALLOWEENDOWNLOAD   Speciaal voor lezers van Halloween Express wekelijks een exclusieve download. Deze week:

In deze tijd worden veel pompoenen in stukjes gehakt. Kan jij deze pompoen weer in elkaar zetten?  Halloween Express puzzel


HALLOWEEN LINKS
over Halloween: Happy Halloween
themafeesten:
Luchas 
griezelfilms: horror.nl
feestartikelen: Partyshop
ecards: Girlzpower 
screensavers: Planet halloween
heksen: Boudicca's Bard
koopjes jagen:
eBay, Marktplaats 
funkins? Halloweenpompoenen 

meer links: halloween.startkabel.nl

de volgende Halloween-Express komt in je mailbox op donderdag 26 oktober
tips, reacties:
halloween@zoz.nl