Sinterklaas Surprise Service

Surprisetips

Sint kan zieltjes winnen en verliezen,
 er hangt dus veel af van een leuke surprise
denk aan het engelse woord surprise,
 bij een goede surprise is verrassing een eis!


Met een beetje fantasie is voor iedereen en elk cadeau een leuke surprise te maken. Je kan bijna alles maken met karton (veel winkels zijn je dankbaar als je het meeneemt), papier, lijm en plakband. Hier eerst een paar ideetjes ter inspiratie voor een geslaagd pretpakket:

Voor iemand die z'n werk mee naar huis neemt: een doos van een monitor, met daarin een kartonnen beeldscherm met echt snoer. Op het scherm staat een gedicht dat alleen goed leesbaar is als de stekker in het stopcontact gaat. Het cadeau: een nieuwe bureaulamp.

Voor iemand die altijd op vakantie wil: maak van een schoenendoos een koffertje. Vul dit met oude sokken, onderbroeken e.d. waarin cadeautjes en chocomunten zijn verstopt.

Voor een knuffel: verstop het cadeau ( een zelf ontworpen t-shirt?) IN een knuffel. Of bedruk een kussenhoes met een foto van de knuffel. In het kussen kan je nog een andere cadeautje of snoep stoppen.

Voor een poetsmiep: maak voorzichtig de achterkant van een stofzuigerzak open. Stop er een cadeautje en snoep in. Lijm weer dicht en vul de zak verder met confetti.

Voor een dierenbeschermer: maak grote muizenval. Verstop het cadeau in het 'plankje' en het gedicht in de 'kaas' (spons). Gebruik een vliegenmepper als val.

Voor een ijdeltuit: plak twee spiegeltegeltjes met een Beautybon er tussen ruggelings tegen elkaar. Schrijf er met lippenstick een gedicht op. Voor het cadeau moet de spiegel gebroken worden. Je kan dat ook doen voor een veelvraat: dan plak je twee borden op elkaar met een Dinerbon ertussen.

Voor een drinker: stop het cadeau (glas, kurkentrekker, Vacuvin, flesopener) in een fles. Snij met een glassnijder de bodem uit de fles, stop het cadeau erin en lijm de helften met glaslijm weer aan elkaar. De fles moet dus gebroken worden om bij het cadeautje te komen.

Voor een gokker: maak met papier-maché, piepschuim of schuimrubber een hele grote neus. Stop boven in één van beide neusgaten het cadeau en vul ze beide helemaal met gelatine, gel, Slime of een andere onsmakelijke substantie. In het gedicht staat dat het een gok is met een kans van 1 op 2. Het cadeautje is een (kras)lot, met een veel kleinere winkans...

Voor een ongeduldig iemand: verpak het cadeau in een doosje met een gedichtje dat het wachten eindelijk is beloond. Verpak dat doosje in een iets grotere doos met de naam van iemand anders en een gedichtje dat Piet een foutje heeft gemaakt. Doe dat met alle namen van iedereen die aan het surprisefeest meedoen (je moet jezelf niet vergeten!). Voor de ongeduld staat er dus geen pakje!

Voor een prikkelbaar iemand: maak een cactus. Neem een plastic colafles en doorboor die met sateprikkers of beplak die punaises. Groene verf erop en de cactus vastplakken aan een bloempotje. In de surprise zit natuurlijk iets kalmerends (badzout, thee?).

Voor een kampioen: maak een beker. Neem een plastic colafles en snij de onderkant eraf. Beplak de fles met aluminiumfolie. Voor de sokkel gebruik je een doosje waarin ook het cadeautje zit.

Voor lekkerbekken 'verpak' je het geschenk in marsepein, koek of een taart zodat je moet snoepen om het cadeau te krijgen.

Voor een kopieerder: eerst oude/gratis CDtjes sparen. Neem een spindel en doe het cadeau (de gewenste CD) onderop. Stapel daar de gespaarde CD's op, waarbij op iedere CD een stukje van het gedicht staat. Teveel werk? Stop de CD dan in Wim's Fröbel MP3-speler.

Om een kleinigheidje te verpakken: hol een winterpeen uit (en zet die met het gedicht op een briefje in een schoen bij de kachel). 

Voor een klusser: maak met plankjes een 'massief' houtblok waarin het cadeau (gereedschap?) is verstopt. Als je plankjes lijmt, schoeft en spijkert heeft de doe-het-zelver een hele klus! In plaats van hout kan je ook een verfblik nemen en dat dichtsolderen.

Voor een wegpiraat: stop het cadeau (lifehammer, EHBO-doosje, wegenatlas) in een als accu vermomde doos. Zet aan de contacten van de accu een chip met geluid (je weet wel van die 'zingende kaarten'). 

Op de volgende pagina's staan verder uitgewerkte surprisetips voor (anti-)rokers, mobiele telefoons, film en tv, boeken en seks (16+)...

[vorige pagina] [print pagina] [volgende pagina]

menu

surprisetips
surpriseservice
rijm=lijm
cadeau-ideëen
snoep=goed
Sinterklaas?
Zwarte Piet?
Sinterklaasexamen
links

 

online adverteren www.m4n.nl 

zoz