Sinterklaas Surprise Service

Surprisetip: roken

Sinterklaas waarschuwt: roken is ongezond!
 het is duur en het stinkt, zo'n sigaret
 steek liever een banketstaaf in je mond
of besteedt je budget aan eau-de-toilette


voor: kettingrokers, stiekeme rokers en rokers die zich hebben voorgenomen om te stoppen
cadeautip: aansteker, lekker geurtje, banketstaaf, nicotinepleisters/kauwgom of een portemonnee
nodig: verzendkoker, wit + bruin papier, lijm, spons/schuimrubber/piepschuim en stro/hooi

Neem een verzendkoker waar het cadeau in past en hou daarbij de ongeveer volgende verhouding in de gaten: de doorsnede is 3x filter en 8x vloeipapier. Dus als de koker een doorsnede heeft van 5 cm wordt de sigaret circa 55 cm lang: 15 cm filter en 40 cm wit papier. Heb je geen verzendkoker, maak dan een rol van een (oude) poster.

Beplak de koker eerst met het witte en dan met het beige/bruine papier. Maak de filterzijde dicht met een op maat gesneden stukje spons, schuimrubber of piepschuim en beplak de dop met stro of hooi. Doe het cadeau in de koker en vul die verder op, bijvoorbeeld met chocolademunten en kauwgomsigaretten.

Andere rokerige surprises:
MALboro
nodig: hardbox sigaretten, vloeitjes, papier, pen, lijm, schaar.
Maak een gedicht van twintig regels of alinea's en schrijf die allemaal op een apart genummerd vloeipapiertje. Maak voorzichtig het folie van het pakje open en haal en de sigaretten eruit. Plak om alle sigaretten een gedichtvloeitje en knip er de puntjes eraf zodat de lengte gelijk met het vloeitje. Stop voorzichtig alle omwikkelde sigaretten terug in het pakje. In de ruimte erboven leg je een briefje met uitleg (ook op rijm...). Dan plak je het folie weer dicht en verpakt het pakje in cadeaupapier. De 'gelukkige' zal eerst verbaasd zijn dat hij/zij sigaretten krijgt en moet daarna alle sigaretten uitpakken om het gedicht te kunnen voorlezen.

asBAK
nodig: vorm(en), gips, verf
Pak eerst het cadeautje heel goed in. Zoek dan de geschikte vorm(en). Voor een kleine (realsize) asbak kan je denken aan een diepvriesdoosje, maar het is ook leuk om een extreem grote asbak te maken met een schoenendoos. Maak de gips aan met water en giet een laagje in de vorm. Als de bodem een beetje is uitgehard leg je het cadeautje erop en giet je weer gips. In het midden druk je een kleiner doosje en aan de zijkant iets voor de 'deukjes' (bij de grote asbak bijvoorbeeld het kokertje van de wc-rol). Als de gips hard is haal je de vormen eraf, schuur je het mooi glad en in model en verf je het. De roker moet zijn asbak dus kapotmaken om bij het cadeautje te komen.
 

[vorige pagina] [print pagina] [volgende pagina]

menu

surprisetips
surpriseservice
rijm=lijm
cadeau-ideŽen
snoep=goed
Sinterklaas?
Zwarte Piet?
Sinterklaasexamen
links


zoz