Sinterklaas Surprise Service

Surprisetips: mobiele telefoon

7438 is Piet en 7468 is de Sint
 je mobieltje is je beste vrind
 over gsm hoef  jij niets meer te leren
 het is jouw manier van communiceren!


voor: iedereen die niet meer buiten zijn mobieltje kan
cadeautip:
beltegoed, handsfreesetje, frontje, oorbellen, bling enz.

De mobiele telefoon is een dankbaar onderwerp voor surprises. De vorm van een mobieltje is eenvoudig na te maken met vrijwel alle materialen. Bij de surprise kan je allerlei grapjes uithalen, zoals een grappige vreemde voicemail inspreken, het gedicht sms-en of het stiekem veranderen van de ringtone.

telefoonklapper
nodig: karton, elastiek, papier, lijm, mes, schaar.
De nieuwste Motoroja telefoon heeft een spectaculair vouwmechanisme. Snij uit heel stevig korting twee rechthoeken, maak de hoeken een beetje rond en inkepingen in de zijkant. Maak de helften met plakband aan elkaar vast. Doe het elastiek in de inkepingen van de ene helft en dan kruislings in de andere helft (zie tekening). Tenslotte pak je de beide helften van de klapper in met stukjes papier waarop je de telefoon heb getekend, geprint of geplakt. Zorg er daarbij voor dat je niet op 'de veer' plakt. Het cadeautje (beltegoed?) leg je in het dichtgeplakte mobieltje zodat het tevoorschijn springt zodra de telefoon is uitgepakt.


XXL-GSM
nodig: veel karton, elastiek, papier, lijm, mes.
Maak een reusachtige mobiele telefoon van karton, waarbij alle toetsen doosjes zijn. Het kan een melkpak zijn met luciferdoosjes, maar ook een hele grote doos met schoenendozen als toetsjes. Het cadeau (handsfreesetje?) stop je in n van de doosjes van deze Gokia. De andere vul je met strooigoed. Het gedicht (SMS!) zet je op de display.

XXS-GSM

nodig: luciferdoosje, papier, lijm, schaar.
Beplak een luciferdoosje met een afbeelding van een GSM. Misschien is het cadeautje in deze Nopia wel een paar oorbellen (zit er ook eens iets anders aan het oor)...

recycle-GSM
nodig: oud mobieltje, verf, muziekchip, fietsbel?
Versier een echte oude en/of defecte mobiel: haal de batterij en zo mogelijk andere overbodige onderdelen eruit en geef hem een flitsend kleurtje, plak een foto op de display en zet er een muziekchip in (van zo'n irritante kerstkaart). Eventueel kan je er ook een fietsbel opzetten (ringtone). Het cadeautje (bling) stop je op de plaats van de batterij.

[vorige pagina] [print pagina] [volgende pagina]

menu

surprisetips
surpriseservice
rijm=lijm
cadeau-ideen
snoep=goed
Sinterklaas?
Zwarte Piet?
Sinterklaasexamen
links

 

zoz